Drinkland Den Haag

We hebben het al een aantal keren geschreven: een prachtig assortiment (breed en diep) is een noodzakelijke voorwaarde voor een goede wijnwinkel, maar de uiteindelijke kwaliteit wordt toch bepaald door de sfeer die er heerst. En die wordt voor 100% bepaald door het personeel.

We zagen het bij verschillende filialen van Bloem, van Les Généreux en Wijnkring: vrijwel identiek assortiment, maar toch grote verschillen in kwaliteit. Wat ons betreft dan hè.

En nu waren we in Den Haag in Drinkland. De verwachtingen waren hooggespannen, want onze ervaring in Noordwijk waren buitengewoon prettig geweest. Paar hele mooie onverwachte wijnen gescoord. Niet echt goedkoop, maar wel met een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.

En dan blijkt Den Haag toch n tikje tegen te vallen. En waaraan dat nou precies ligt, daar kunnen we niet echt de vinger op leggen. Mooie winkel, om de hoek bij Paleis Noordeinde, nog steeds een geweldig assortiment, maar toch… geen Noordwijk zeg maar,

Eigenlijk is de winkel in Den Haag zelfs mooier dan die in Noordwijk. Sfeervoller, meer uitstraling. Maar er mist toch iets. De man die ons helpt is zeker niet onaardig, maar hij mist de passie waarmee ‘Noordwijk’ ons van de ene naar de andere mooie wijn trekt. Ons bekruipt dan het idee dat Den Haag niet alle wijnen heeft die Noordwijk wel heeft. Onzin waarschijnlijk, maar het lukt ons niet om echte vondsten te ontwaren, wijnen die we het liefst meteen zouden willen open trekken.

Het is allemaal net iets minder een belevenis. En ja, voor een echte belevenis is een gastvrije, aparte, gepassioneerde, verhalen vertellende, eigenwijze vakman (of vakvrouw) gewoon een noodzakelijke voorwaarde. En op al die punten scoort de gastheer van Drinkland Den Haag net ietsje minder.

Nou is het ook weer niet zo dat we het er helemaal niet naar ons zin hadden. Drinkland Den Haag is gewoon een goede wijnwinkel met een prima assortiment en als je in de buurt bent, dan zou je zeker even binnen moeten lopen. Maar de echte top zit net een buurtje verderop.

Waardering: 8

Website: www.drinkland.nl

Adres: Prinsestraat 57, 2513 CB Den Haag

Openingstijden: Mandag 13:00 – 18:30, Dinsdag en woensdag 10:00 – 18:30, Donderdag 10:00 – 21:00, Vrijdag 10:00 – 18:30, Zaterdag 10:00 – 17:30, Zondag 13:00 – 17:30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *