Varna Wijnen, Eindhoven

Slecht nieuws en goed nieuws uit Eindhoven. Nou ja, gelukkig is het goede nieuws beter dan het slechte nieuws slecht is.

Het slechte nieuws: GrapeDistrict Eindhoven is er niet meer. Voor de dichtstbijzijnde GrapeDistrict moet je naar Oisterwijk.

Maar dan het goede nieuws: de franchisehouders van GrapeDistrict Eindhoven zijn doorgegaan onder de naam Varna Wijnen. En dat is wat ons betreft uitstekend nieuws!

Wat ons betreft is GrapeDistrict een uitstekende aanvulling op de landkaart van WijnwinkelNederland. Alleen is het voor ons wel jammer dat men erg strikt is in het assortiment: overal heeft men precies hetzelfde assortiment. Dat is voor normale klanten waarschijnlijk geen punt, maar wij kennen het assortiment wel zo’n beetje, zeker omdat het niet echt heel erg snel verandert.

In de Hoogstraat in Eindhoven zijn de goede punten van het oude GrapeDistrict gehandhaafd: moderne, lichte, overzichtelijke en daardoor plezierige winkel en natuurlijk een meer dan uitstekende gastvrouw. Ze neemt voor iedereen de tijd en haar vakkundigheid en (vooral) haar enthousiasme zijn voor de argeloze klant gelukkig nog steeds levensgevaarlijk: wij gaan dan ook met meer verschillende flessen naar huis dan eigenlijk vooraf bedacht.

En eigenlijk vinden we het assortiment nu spannender dan voorheen. Sowieso is het natuurlijk altijd spannender om een door de winkelier zelf samengesteld assortiment te bekijken, temeer omdat hij of zij daar meestal gewoon meer bij betrokken is.

Juist de mogelijkheid om zelf het assortiment samen te stellen was volgens de gastvrouw de belangrijkste reden om na vijf jaar de franchise met GD niet te verlengen.

Kortom: misschien nog wel (iets) meer de moeite waard om eens te gaan kijken!

Waardering: 9

Website: www.varnawijnen.nl

Adres: Hoogstraat 103, 5615 PB Eindhoven

Openingstijden: maandag: 13 – 19 uur, dinsdag- vrijdag: 11 – 19 uur, zaterdag: 10 – 17 uur

2 thoughts on “Varna Wijnen, Eindhoven

 1. Willy

  wat jammer dat er nog maar zo weinig reviews geschreven worden, maar twee sinds december vorig jaar…

  toch niets ernistigs aan de hand hoop ik?!

  Reply
 2. Wijnwinkel Review

  Als je het tijdelijk (?) minder verschijnen van nieuwe reviews niet ernstig vindt, dan is er niks ernstigs aan de hand. Het gaat gewoon om tijdgebrek. Maar de komende periode zullen er weer wat nieuwe reviews komen.
  Overigens blijken tot onze verbazing de bezoekersaantallen ondanks de lange tussenpozen nauwelijks terug te lopen :-)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *