Maison Florop, Maastricht

Het simpele feit dat we al enige tijd geen wijnwinkel reviews hebben gepubliceerd is ons niet overal in dank afgenomen. Onze verdediging, als dat we gewoon even geen tijd hadden (en hebben) om veel winkels te bezoeken, omdat we ook af en toe enkele euro’s moesten verdienen leidde bij ene Willy Driessen tot een uitzinnig boze reactie: het ging ons alleen maar om het geld. En dan te bedenken dat het enige dat we hebben overgehouden aan jaren reviews twee flesjes La Pauline van de Wijnbeurs waren, omdat Franz Lampe wilde bewijzen dat La Pauline nog steeds een uitstekende huiswijn was. (en ja, daar had hij wat ons betreft zeker een punt: zeker aan te raden als gewoon een prima maaltijdwijn).

En ook ene Jacques van Boxtel mopperde ons enkele keren toe dat we geen grappen over TV-programma’s als Bed & Breakfast moesten twitteren, maar wijnreviews moesten maken.

En toen kwamen we bij toeval ineens terecht op de Boschstraat in Maastricht. Geen idee hoe en waarom, want zeker voor Maastreechter begrippen is de Boschstraat een straat die bij een citytrip zonder enig bezwaar kan worden overgeslagen. En toen we daar liepen te bedenken hoe we daar het beste zo snel mogelijk weer weg zouden kunnen komen, ontwaarden we daar plots een zeer bescheiden wijnwinkel.

Tja, dan even naar binnen dus. Op de website lazen we achteraf dat Maison Florop, zo heette de winkel, trendsetter zou zijn (geweest) op het gebied van wijn. Dat lijkt ons een tikje zwaar aangezet, maar oké, op de site was de laatste nieuwsbrief ook van eind 2016.

En toch had de winkel wel iets. Gewoon, een sympathieke winkel, aardige wijnwinkelier en een heel behoorlijk assortiment. We zagen zo snel niks heel erg opzienbarends, maar de wijnen die we er kochten kenden we ook niet, en die bevielen ons uitstekend.

En eigenlijk waren er nog een fors aantal wijnen die -hoewel we ze niet kenden- we eigenlijk ook best hadden willen proberen, maar we waren te voet verzeild geraakt in de Boschstraat, dus meer dan twee wijnen konden we niet meenemen. Zouden we de hele middag met al die wijnen hebben moeten rond zeulen. Achteraf had dat misschien nog best de moeite waard geweest.

Kortom: een winkel zonder grootse uitstraling, maar gewoon zoals een wijnwinkel moet zijn. En zoals een wijnwinkelier moet zijn. Alleen op een plaats waar een wijnwinkel niet zou moeten zijn. Maar ga er toch maar eens langs. Het is de moeite waard.

Waardering: 8

Adres: Boschstraat  41, 6211 AT Maastricht

Openingstijden: woensdag: 12:00 – 18:00 uur, donderdag en vrijdag: 11:00 – 18:00 uur, zaterdag: 11:00 – 17:00 uur

Website: http://www.florop.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *