Ruyters & De Koning Wijninkoop, Maastricht

Wyck vinden we zonder twijfel de leukste wijk van Maastricht. En zeker ook veruit de lekkerste. Je vindt er op een relatief klein gebied een keur aan prima traiteurs, een heel erg goede slager, een paar geweldige bakkers, kortom: heel veel lekkers daar. We zetten onze auto daarom meestal in Wyck, dan hoeven we niet zover te slepen met onze lekkernijen als we weer huiswaarts gaan. Want dat we in de regel met een behoorlijke oogst terug naar huis gaan als we weer in Maastricht zijn geweest moge duidelijk zijn.

En zo stuitten we in de Rechtstraat min of meer toevallig –want op weg naar bakkerij Le Salonard om notenbrood te scoren- op een wijnwinkel. Nu we er toch waren, konden we net zo goed even binnen kijken.

En dan komen we nu dus in een soort dilemma. Want we hebben net de Macon Fuissé “Les Taches” van Pierre Vessigaud op die we daar hebben gekocht. En tijdens het drinken van deze prachtige wijn gaan we Ruyters & De Koning steeds beter te vinden.

Ruijters en de koning Maastricht2

Als je zulke wijn importeert, dan moet je een goede wijnwinkelier zijn, gaat het door ons hoofd.

Ons dilemma dus in een notendop: vinden we de wijnwinkel nou vooral goed vanwege deze geweldige Chardonnay? Of vonden we het meteen al een heel leuke zaak? En zo dat laatste: speelde misschien mee dat we al erg goede zin hadden gekregen van alle andere lekkernijen die we al hadden gescoord?

Maar al snel zijn we eruit: je kan de winkel niet los zien van de gezellige lekkernijen-wijk en al helemaal niet van die geweldige Vessigaud. Laten we zeggen dat alles daar precies in elkaar past: een leuke winkel, een mooi en bijzonder assortiment, een heel vriendelijke, gastvrije wijnwinkelier, én –nog een hele dikke bonus: pas naast de Portugese delicatessenwinkel Caravela! Nog zo’n vondst!

En dit dus in de leukste en lekkerste wijk van Maastricht.

(Eigenlijk vinden we dat restaurant Il Bacaro in plaats van op de Vrijthof ook in Wyck zou moeten zitten. En Adriaan de Smaakmaker met zijn heerlijke chutneys en mosterds ook. Maar aan de andere kant, er moet altijd iets over blijven om toch de brug even over te steken naar het centrum natuurlijk).

Nee, Ruyters & De Koning is gewoon een heel leuke wijnwinkel die perfect past in de buurt. Rij als je naar Maastricht gaat niet direct door naar de parkeergarage onder het Vrijthof, maar zet hem bij het station en loop Wyck eens in. En geniet van de sfeer, het lekkers, Ruyters & De Koning en vooral die van die geweldige Macon Fuissé!

Krijgen we natuurlijk weer opmerkingen over de te hoge prijs van die wijn. Ja, je betaalt € 16,95 per fles. Maar doe jezelf nou eens een plezier, laat voor een keer die supermarkt-Wijnvoordeel meuk eens links liggen en trakteer jezelf eens op een echt hele mooie wijn. We beloven dat je er geen spijt van krijgt.

Van een bezoek aan Ruyters & De Koning ook niet trouwens!

Waardering: 9

Website: http://www.rudeko.com/

Adres:  Rechtstraat 49A, 6221 EG Maastricht

Openingstijden: maandag 13 – 18 uur, dinsdag en woensdag 10 – 18 uur, donderdag 10 – 21 uur, vrijdag en zaterdag 10 – 18 uur, zondag 10 – 17 uur.

4 thoughts on “Ruyters & De Koning Wijninkoop, Maastricht

 1. Willy

  Wat jammer dat jullie nog maar zo weinig reviews plaatsen… met 4 per half jaar is het eigenlijk niet meer een wijnwinkelreview website waard.

  Er blijven er nog meer dan genoeg over om over te schrijven hoor!

  Reply
 2. Derrek Aafting

  Inderdaad jammer. Zelf kom ik veel bij een Italiaanse wijnspeciaalzaak, De Italiaan in Doetinchem, of beter, net buiten Doetinchem. Waardoor je perfect kunt parkeren en nooit hoeft te sjouwen. En wat een assortiment!
  En dat in de Achterhoek.

  Reply
 3. Wijnwinkel Review

  Als iedere bezoeker nu bij zijn of haar bezoek even op een of meer advertenties had geklikt….. :-)

  Nee, maar momenteel is het gewoon even te druk met dingen waar we wel geld mee kunnen verdienen, maar ooit gaan we gewoon weer verder. Dus aan alle wijnwinkeliers: blijf alert!

  Reply
  1. Willy

   Advertenties? nooit gezien hier op deze site.

   Oh wacht; heb ik de adblocker nog aanstaan…

   En ik maar denken dat hier een paar hele enthousiaste mensen bezig waren om af en toe eens wat te schrijven over hun wijnpassie. Dom van me: het gaat natuurlijk weer eens om het geld.

   Doei.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *