Condor Wines, Utrecht

Rietveld Wijnen redde het niet in de Utrechts Twijnstraat en nu is de eigenaar van de webwinkel Voordeelwijnen in hetzelfde pand Condor Wines begonnen. Eerlijk gezegd houden we een beetje ons hart vast. Niet omdat de winkel tegenviel. Helemaal niet zelfs, alleen waren we er enkele keren langs gelopen zonder dat we in de gaten hadden dat er überhaupt een wijnwinkel gevestigd was. Laat staan dat er zelfs een hele goede wijnwinkel zat.

Het pand heeft namelijk een heel erg anonieme uitstraling. Als je niet weet dat er een wijnwinkel zit, dan loop je er dus heel gemakkelijk langs. Vergelijk dat met de tegenover gelegen winkel van Grapedistrict. Daar is het onmogelijk om niet te zien dat er een wijnwinkel zit.

Toen we eindelijk binnen waren ( “Hé, kijk nou, er zit weer een wijnwinkel!”) kwamen we er achter dat buitengewoon vriendelijke, buitengewoon jonge, buitengewoon vakkundige jongens buitengewoon leuke wijnen in hun assortiment hadden. Maar ook was het voor een zaterdag schrikwekkend buitengewoon klantloos binnen. En dat is dus buitengewoon jammer. Vinden wij.

Want eigenaar Marthijn de Bruijn biedt een heel eigenzinnig en mooi assortiment in zijn winkel. Heerlijk vinden we dat, teveel mooie wijnen om uit te kiezen. Eigenlijk hadden we ze allemaal willen proberen. Een paar wijnen stonden open, die hebben we dus meteen geprobeerd. Waren prima, maar zo konden wij een paar andere meenemen om thuis te proeven.

Zoals al gezegd: de winkel is onderdeel van de webshop Voordeelwijnen.nl, vooral niet te verwarren met Wijnvoordeel.nl!). Of dezelfde wijnen van de winkel voordeliger online staan hebben we niet geprobeerd.

Het blijft één van onze favoriete Utrechtse straatjes, de Twijnstraat. Maar we zien ook wel dat ook hier winkels elkaar in hoog tempo opvolgen. We vonden Rietveld wijnen al erg goed, Condor Wines zit wat ons betreft qua wijnen en gastheerschap op hetzelfde hoge niveau. Nu maar hopen dat ze er in slagen voorbijgangers duidelijk te maken dat even naar binnen gaan meer dan de moeite waard is!

Update: Het is niet altijd leuk om gelijk te hebben: binnen vier maanden is Condor Wines al weer gestopt. Het pand is een soort Zwart Gat voor wijnwinkels. Of de Museumkwartieders hebben gewoon helemaal geen interesse in bijzondere wijnen. Of allebei.

Waardering: 9

Adres: Twijnstraat 51, 3511 ZH Utrecht

Website: https://www.voordeelwijnen.nl/winkel

Openingstijden: Woensdag: 12.00 – 19.00 uur, Donderdag: 12:00 – 20:00 uur,

Vrijdag: 12:00 – 19:00 uur, Zaterdag: 10:00 – 18:00 uur, Zondag: 12:00 – 18:00 uur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *